top of page
teak deksel_edited.JPG.jpg

Prijzen & FAQ

 • Wat kost een snijpakket, casco of vaarklare BR1?
  Elke vorm is mogelijk. Ik bied de BR1 aan als snijpakket, al dan niet aangevuld met een profielen pakket en het zetwerk, maar ook als (gehecht)casco of als volledig afgebouwd schip. Afhankelijk van wat je zelf kan en wilt doen en je budget. ​ In de niet volledig afgebouwde varianten kan ik desgewenst ook een onderdelenpakket leveren. Dat scheelt je veel uitzoekwerk en je lift dan mee op de kortingen die ik krijg. Daarbij kan ik je ook assisteren met overzichten opdat je vooraf een goede inschatting hebt van de kosten van het hele project. Per begin 2024 is de kosten opbouw als volgt *): - Snijpakket: 7.500€ (incl. profielen en zetwerk, excl. BTW, af-werf) - Casco: 20.000€ (excl. BTW, af-werf) - Casco gehecht: 16.000€ (excl. BTW, af-werf) - Kant en klaar vanaf (diesel): 55.000 (excl. BTW, af-werf) - Kant en klaar elektrisch: 65.000€ (excl. BTW, af-werf) *) Note: dit betreft richtprijzen.
 • Wat houdt een gehecht casco in?
  Voor de handige lasser welke niet specifieke botenbouw ervaring heeft bied ik ook een gehecht casco aan. Het schip is dan technisch correct en nauwkeurig in elkaar gezet maar dient nog afgelast en geslepen te worden. In deze vorm ben je dus verzekerd van een correct en nauwkeurig in elkaar gezet schip maar bespaar je nog fors op de (gemakkelijkere) casco bouw uren door dit zelf te doen. Uiteraard is een gehecht casco al voldoende stevig om vervoerd te kunnen worden en is het volledig afgelost op de later moeilijk te bereiken plekken.
 • Wat zijn de maten van de BR2?
  Het uitgangspunt bij het ontwerp van de BR2 was de BR1. Wel is er een spant toegevoegd om voldoende (binnenruimte) te krijgen. Lengte x breedte van de BR2: 8,07m x 2,60m. Op verzoek van een volgende klant is er later een verlengde versie met nog meer ruimte gecreëerd; 8,48m x 2,71m. Deze cabinsloep is In twee afmetingen verkrijgbaar dus. ​ De kajuit biedt hiermee voldoende plek aan twee bedden (in een V, in de punt) en daarnaast ruimte voor een eenvoudig uitgerust kookhoekje en toilet. De kajuit krijgt geen stahoogte maar er is ruimte genoeg om rechtop te zitten op de bedden/banken. In de langere uitvoering kunnen kleine personen net staan. ​ Om de hoogte van de opbouw in de juiste verhouding te krijgen met de romp van het schip zijn berghout en potdeksel iets omhoog getrokken ten opzichte van de BR1. Daarmee komt ook de kuipvloer iets omhoog, kan de motor onder de vloer en is de kuip zelflozend. ​ Het eerste casco is uitgevoerd met helmstok maar een hydraulische stuurinrichting is ook mogelijk. In de grotere volledig geëquipeerde uitvoering welke door Vedette wordt gebouwd is een hydraulisch stuurwerk in een uitgebreide console standaard.
 • Wat kost een aluminium snijpakket BR1?
  In deze uitvoering is het snijpakket aangepast naar een plaatdikte van 6 mm. Daarnaast zijn alle zettingen eruit gehaald omdat het materiaal dit in tegenstelling tot staal niet toelaat. Er is dus meer laswerk te verrichten dan bij gebruik van staal. Het snijpakket wordt geleverd van het hoogwaardige 5083H111 aluminium. Per Q1 2024 is de kosten opbouw als volgt *): - Snijpakket BR1 aluminium, laser gesneden: 9.750€ - Meerprijs profielen pakket: 1.250€ - Casco, casco gehecht of kant en klaar in overleg Prijzen zijn excl. BTW, af-werf *) Note: gezien de grote prijsschommelingen betreft dit richtprijzen.
 • Wat kost een snijpakket, casco of vaarklare BR2?
  De BR2 wordt eveneens aangeboden als snijpakket, als (gehecht)casco of als volledig afgebouwd schip. Voor de volledig afgebouwde variant heeft Brutus Boten een samenwerking met Vedette Jachtbouw. Zij verzorgen voor dit type de volledige bouw. Per begin 2024 is de kosten opbouw van BR2_XL als volgt *): - Snijpakket: 8.750€ (incl. profielen en zetwerk, excl. BTW, af-werf) - Casco: 27.500€ (excl. BTW, af-werf) - Casco gehecht: 23.500€ (excl. BTW, af-werf) - Kant en klaar vanaf (diesel): 115.000 (excl. BTW, af-werf) *) Note: dit betreft richtprijzen.
bottom of page